Alles-in-een boekhoudservice voor jouw BV

Bij Winstwaker nemen we de volledige administratie en boekhouding van je Besloten Vennootschap onder onze hoede. Vergeet de complexiteit van boekhoudsoftware; ons team van experts zorgt voor alles. Dit betekent dat jij meer tijd en energie kunt besteden aan wat echt belangrijk is: het laten groeien van je bedrijf.

Kies voor onze flexibele maandabonnementen, aangepast aan de behoeften van jouw BV. Met Winstwaker ben je verzekerd van een zorgeloze administratie. Laat ons het administratieve werk doen, zodat jij je kunt richten op je bedrijfssucces.

Waarom kiezen voor Winstwaker voor je BV boekhouding?

Een persoonlijke, vriendelijke benadering

Bij Winstwaker word je gekoppeld aan een toegewijde boekhouder die jou en je bedrijf leert kennen. Dit stelt ons in staat om een op maat gemaakte boekhoudoplossing te bieden die is afgestemd op jouw doelen en behoeften, of je nu je bedrijf wilt laten groeien, fiscaal efficiënter wilt worden of gewoon je boekhoudprocessen wilt vereenvoudigen.

Boekhouding namens jou beheerd

Je boekhouding bijhouden kan een uitdaging zijn. Of je nu elke week te maken hebt met stapels bonnen of moeite hebt om je persoonlijke uitgaven van je zakelijke te onderscheiden, wij kunnen helpen. We nemen het beheer van je boekhouding over, zodat je je kunt richten op het plezier van het runnen van je bedrijf.

Belastingadvies

Aangifte vennootschaps belasting

Voor veel zelfstandige ondernemers is het indienen van een jaarlijkse aangifte vennootschapsbelasting de minst leuke tijd van het jaar. Bij Winstwaker nemen we de druk en het gedoe van het zelf indienen van je aangifte weg. Jouw toegewijde boekhouder verzorgt je belastingaangifte, zodat je bedrijf voldoet aan de huidige regelgeving.

Onbeperkt advies

Je toegewijde boekhouder beheert niet alleen je boekhouding, maar biedt ook financieel advies en begeleiding wanneer je dat nodig hebt. Als je vragen of zorgen hebt over je BV, kun je je boekhouder telefonisch of per e-mail bereiken voor snelle en informatieve communicatie.

Blijf gemakkelijk op de hoogte

Hoewel ons doel is om 100% van de verantwoordelijkheid voor het beheren van je BV-boekhouding op ons te nemen, houden we je niet in het ongewisse over onze voortgang. Aan het einde van elke maand ontvang je een overzicht van je boekhouding om up-to-date te blijven met je financiële situatie.

Facturen moeiteloos beheren

Wanneer je je inschrijft voor Winstwaker's BV-dienst, krijg je gratis toegang tot onze geautomatiseerde facturatiesoftware, waarmee je met één druk op de knop facturen kunt versturen. Als je merkt dat het maken, verzenden en achtervolgen van facturen veel van je tijd opslokt, zal het gebruik van onze facturatiesoftware je helpen om dit proces te stroomlijnen.

Flexibele boekhoudopties

Met ons samenwerken is opmerkelijk eenvoudig. Je kunt onze online boekhoudsoftware gebruiken om je bonnen en facturen in te dienen, of je kunt ze naar je toegewijde boekhouder e-mailen. Als alternatief kun je je informatie gratis posten aan het einde van elke maand met behulp van ons paarse enveloppenschema. Kortom, hoe je je bonnen en facturen beheert, is helemaal aan jou.

Gemakkelijk schaalbare service

Misschien ben je net begonnen met je onderneming. Dat is prima. Je bedrijf hoeft geen specifieke grootte te hebben of een bepaalde jaaromzet te behalen om met ons te werken. Maar als je groeit, weet dan dat we onze diensten aanpassen om de groei van je bedrijf te ondersteunen. Of je nu personeel aanneemt, je tarieven verdubbelt of overstapt naar een BV, we staan voor je klaar.

Transformeer je BV-boekhouding met Winstwaker

Het leiden van een Besloten Vennootschap (BV) brengt unieke uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van financiën en administratie. Het zelfstandig navigeren door de complexiteit van bedrijfsfinanciën kan tijdrovend en soms overweldigend zijn.

Bij een BV is financiële transparantie essentieel. Je moet op de hoogte blijven van inkomsten, uitgaven, investeringen en fiscale verplichtingen om een gezonde bedrijfsvoering te waarborgen. Dit vereist een nauwkeurige en consistente boekhouding.

De dagelijkse verantwoordelijkheden van het runnen van een BV kunnen het moeilijk maken om tijd vrij te maken voor de boekhouding. Marketingstrategieën ontwikkelen, klantrelaties beheren en nieuwe zakelijke kansen verkennen, nemen allemaal tijd in beslag.

Maar met Winstwaker hoef je het niet allemaal alleen te doen. Wij kunnen je boekhoudkundige verantwoordelijkheden overnemen, waardoor je meer tijd hebt om je op je kernactiviteiten te richten.

Onze toegewijde boekhouders zorgen voor een gestroomlijnde boekhouding. Door het gebruik van onze diensten, volgen we je financiële transacties en zorgen we voor een helder overzicht van je financiële gezondheid. Het enige wat je hoeft te doen is ons je documenten te sturen, digitaal of per post.

Als volledig digitaal boekhoudkantoor bieden we flexibiliteit en gemak. Persoonlijke ontmoetingen of kantoorbezoeken zijn niet nodig; alles kan online. Wij begrijpen dat het managen van een BV intensief kan zijn, daarom is onze communicatie snel en direct. Een telefoontje of email is genoeg om contact te onderhouden met je boekhouder.

Naast het beheren van je financiën, bereiden we ook maandelijkse rapportages voor en bieden we advies om je bedrijf te helpen groeien. Ons doel is om je bedrijfsvoering fiscaal efficiënt en minder belastend te maken.

We ondersteunen ook bij de belastingaangifte en het voldoen aan fiscale verplichtingen, wat cruciaal is voor elke BV. De complexiteit van fiscale regelgeving hoeft geen hoofdpijn meer te zijn. Winstwaker verzorgt je belastingaangifte en zorgt dat je aan alle verplichtingen voldoet.

Onze missie is om de administratieve lasten van je BV te verminderen en je in staat te stellen je te concentreren op wat je het liefst doet. Als je klaar bent om de stap te zetten, klik hier voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we de boekhouding van je BV kunnen transformeren.

Wat is een Besloten Vennootschap (BV)?

Een Besloten Vennootschap (BV) is een bedrijfsvorm waarbij het kapitaal is verdeeld in aandelen die niet vrij overdraagbaar zijn. Dit betekent dat er een duidelijke juridische scheiding is tussen de eigenaren (aandeelhouders) en het bedrijf als entiteit.

Als BV is er een juridische verplichting om een aparte zakelijke bankrekening te gebruiken. Dit zorgt voor een duidelijke scheiding van persoonlijke en zakelijke financiën.

Als BV betaal je belasting over de winst die je bedrijf maakt. Uitkeringen aan aandeelhouders, zoals dividend, zijn onderhevig aan dividendbelasting. Deze uitkeringen zijn niet aftrekbaar van de winst!

Het oprichten van een BV

Het oprichten van een BV is een proces dat meer stappen vereist dan bij een eenmanszaak. Je moet je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een notariële akte van oprichting laten opstellen. Dit is essentieel om je BV juridisch te laten bestaan.

Na de inschrijving bij de KvK wordt je BV geregistreerd voor de belastingdienst, en ontvang je een BTW-nummer. Dit nummer gebruik je bij alle communicatie met de Belastingdienst, en moet op al je facturen vermeld worden.

Daarna ben je klaar om je activiteiten te starten als BV. Zo simpel is het!

De voordelen van een Besloten Vennootschap (BV)

Een BV biedt beperkte aansprakelijkheid voor de eigenaren, wat betekent dat persoonlijk vermogen meestal beschermd is in geval van financiële problemen binnen het bedrijf.

Financiering aantrekken kan makkelijker zijn met een BV, aangezien aandelen uitgegeven kunnen worden om kapitaal te verhogen.

Een BV geniet van een professioneel imago, wat kan helpen bij het aantrekken van grotere klanten of projecten.

Belastingvoordelen zoals de mogelijkheid om winst uit te keren als dividend, wat belast kan zijn tegen een lager tarief dan inkomstenbelasting.

De nadelen van een Besloten Vennootschap (BV)

Het oprichten van een BV vereist meer startkapitaal en administratieve stappen, waaronder inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het opstellen van statuten.

Een BV heeft te maken met striktere regelgeving en vereisten voor financiële rapportage, wat kan resulteren in hogere administratieve kosten.

Winst uitkeren aan aandeelhouders betekent dubbele belasting: vennootschapsbelasting over de winst en dividendbelasting over de uitkering.

Financiële gegevens van een BV zijn publiekelijk toegankelijk via de Kamer van Koophandel, wat minder privacy biedt dan bij een eenmanszaak.

Veelgestelde Vragen

Hebben BV's boekhouders nodig?

Het is geen wettelijke vereiste in Nederland om een boekhouder te hebben voor een Besloten Vennootschap (BV), maar veel ondernemers vinden het prettig om een expert met boekhoudkundige ervaring te hebben die de boekhouding en belastingaangiftes namens hen verzorgt.

Als de financiële verplichtingen je weerhouden van het succesvol runnen van je bedrijf, is het zinvol om te investeren in een online boekhoudservice.

Wat kost een boekhouder voor een BV?

De kosten variëren. Een traditioneel boekhoudkantoor kan honderden euro's per maand rekenen. Bij Winstwaker betaal je een vast maandelijks bedrag, ongeacht of de transacties van je bedrijf toenemen. Wij bieden flexibele boekhoudpakketten die betaalbaar zijn voor elk budget.

Welke boekhouding heeft een BV nodig?

Een BV moet jaarlijks een balans en winst-en-verliesrekening voorbereiden en indienen bij de Belastingdienst. Accuraat bijhouden van je financiën helpt niet alleen boetes te voorkomen, maar zorgt er ook voor dat je overzicht houdt op je uitgaven en schulden voorkomt.

Waarom Winstwaker kiezen boven een lokaal boekhoudkantoor?

Winstwaker biedt het gemak van een boekhouder in je broekzak. We koppelen je aan je eigen toegewijde boekhouder die je boekhouding op de achtergrond beheert, waardoor je tijd vrijmaakt om je op andere aspecten van je bedrijf te concentreren.

We weten dat BV-eigenaren zeer druk zijn, en we streven ernaar flexibeler en minder omslachtig te zijn dan traditionele boekhoudkantoren. We bieden een scala aan op maat gemaakte oplossingen, dus er is iets voor elk budget.

Waarom is Winstwaker ideaal voor kleine bedrijven of BV's?

Kleine bedrijfseigenaren en BV's waarderen Winstwaker om onze vriendelijke, betrouwbare en professionele service. We streven ernaar zoveel mogelijk kleine ondernemers te laten zien dat onze online boekhoudstijl de toekomst is.

Welke gegevens hebben jullie van mij nodig?

Wanneer je je aanmeldt voor onze boekhoudservices, vragen onze boekhouders om de volgende gegevens:

  • Je volledige naam;
  • De naam en het KVK-nummer van je bedrijf;
  • Je omzetbelastingnummer;

Hoeveel verantwoordelijkheid nemen jullie op je?

Zoveel als je ons vraagt! We communiceren namens onze klanten met de Belastingdienst en dienen alle digitale aangiftes in. We houden je op de hoogte van belangrijke informatie en sturen regelmatig herinneringen voor deadlines.

Bieden jullie ook diensten aan voor een BV?

Ja. We bieden aparte boekhoudservices voor BV's. BV's hebben te maken met meer financiële administratie dan eenmanszaken, wat een uitdaging kan zijn voor grotere bedrijven. We helpen met alle aspecten van het opzetten en boekhouden van een BV, van bedrijfsregistratie tot het betalen van vennootschapsbelasting.

Kan Winstwaker mij helpen bij de overstap van eenmanszaak naar BV?

Ja. We begrijpen dat de overstap naar een BV overweldigend kan zijn. Winstwaker kan helpen bij elke stap van het worden van een BV. We bieden een toegewijde boekhoudservice voor het BV-model en hebben veel expertise op dit gebied van financiën.

Wat is het voordeel van een toegewijde boekhouder?

Het koppelen van onze klanten aan hun eigen toegewijde boekhouder helpt ons de meest gepersonaliseerde service aan iedereen te bieden. Onze toegewijde boekhouders leren jouw bedrijf in de loop van de tijd kennen, wat niet zou gebeuren als je steeds van boekhouder wisselt.

Hoe te beginnen met Winstwaker

Het beginnen is een eenvoudig proces in vier stappen:

Stap 1: Offerte aanvragen

Klik hier om een gratis offerte te krijgen voor onze zelfstandige boekhoudservices. Zodra je weet wat je gaat betalen, kun je beslissen of onze service bij je past.

Stap 2: Stuur ons je gegevens

Om officieel te registreren, hebben we wat informatie van je nodig. We laten je weten wat we nodig hebben tijdens het aanmeldproces.

Stap 3: Laat het aan ons over

We zetten je account op en regelen dat een toegewijde boekhouder aan jou wordt toegewezen, die graag je vragen beantwoordt.

Klik hier om vandaag nog te beginnen.

Begin nu

Het duurt minder dan twee minuten om een gratis offerte voor onze dienst te krijgen.

Wil je overstappen naar zorgeloos boekhouden?