De kern van 'fiscaal digitaal' uitgelegd

'Fiscaal Digitaal' staat voor het innovatief en digitaal beheren van je administratie, met het doel alle documenten online op te slaan, veilig in de cloud of op een computer.

Deze aanpak vervangt verouderde systemen, zoals papieren kasboeken, door moderne digitale oplossingen. Traditionele kassasystemen die aan het eind van de dag slechts een uitdraai bieden, voldoen niet langer.

Voor handgeschreven facturen of ontvangstbewijzen geldt dat deze digitaal verwerkt moeten worden alvorens de btw-aangifte te doen. Dit proces kan best tijdrovend zijn, daarom biedt Winstwaker aan om deze taken volledig over te nemen.

Digitale boekhouding draait niet om het afschaffen van papieren documentatie, maar om het creƫren van digitale back-ups. Het bewaren van fysieke documenten blijft noodzakelijk voor mogelijke controles, wat betekent dat deze vaak zes tot tien jaar bewaard moeten worden. Het digitaliseren van deze documenten kan ruimte besparen, hoewel tijd hierbij een factor kan zijn.

Voorbeeld van werken volgens Fiscaal Digitaal

Stuur ons je documenten in een gratis envelop

Voorbereiden op een digitale boekhouding

Je kunt je boekhouding zowel zelfstandig als met behulp van een boekhouder digitaal voeren, met gebruik van erkende software.

Winstwaker is expert in het digitaliseren van je administratie. Zij die nog werken met papieren systemen kunnen deze aan ons toevertrouwen voor digitalisatie, wat veel tijd bespaart en zorgt dat je voldoet aan de nieuwste standaarden.

Als je ervoor kiest om je administratie zelf digitaal te beheren, let dan op dat je software kiest die de werklast vermindert en bewaar altijd de originele documenten voor mogelijke verificatie in de toekomst.

Mocht je merken dat de software niet voldoet, dan is het raadzaam over te stappen naar een andere aanbieder of een professionele boekhoudservice te overwegen.

Let goed op!

Het is cruciaal voorzichtig te zijn met het gebruik van niet-gespecialiseerde software voor je boekhouding. Veel bedrijven gebruiken nog steeds Microsoft Office, wat risico's met zich meebrengt.

Voor compliance met 'Fiscaal Digitaal' is het essentieel dat data niet alleen bewaard blijft gedurende de vereiste termijn, maar ook veilig is tegen verlies of corruptie. Het risico op corruptie of verlies bij gebruik van programma's zoals Excel of Word is aanzienlijk. Daarom adviseren we af te zien van het gebruik van dergelijke software voor het bijhouden van je digitale administratie.

Digitale btw-administratie: een must

Voor meer informatie over de noodzakelijke digitale btw-administratie staan wij voor je klaar. We helpen je met de overstap van manuele systemen naar een digitale workflow.

Winstwaker neemt de volledige digitalisering van je administratie op zich. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over papieren documenten. Alles wordt veilig en digitaal bewaard, wat leidt tot meer efficiƫntie en ruimtebesparing.

Winstwaker's gratis facturatiesoftware

Vermijd fouten, kies voor zekerheid

Wij garanderen een foutloze en volledig digitale administratie

Wil je overstappen naar zorgeloos boekhouden?