Boekhouding voor Vennootschap onder Firma (vof)

Deskundige boekhouders voor jouw VOF

De transformatie naar een Vennootschap onder Firma (vof) brengt significante voordelen met zich mee, ideaal voor ondernemers die hun eenmanszaak ontgroeid zijn.

Deze groei introduceert echter extra administratieve taken, met name in financieel beheer, wat een complex en tijdrovend proces kan zijn.

Voel je je overweldigd door de financiële verplichtingen van je vof? Geen nood, Winstwaker's boekhoudservices voor vof's bieden een oplossing om je financiën gestroomlijnd en up-to-date te houden, zodat jij je kunt richten op het laten groeien van je bedrijf.

Waarom Kiezen Voor Winstwaker Voor Boekhoudservices Voor je Vennootschap Onder Firma?

Een boekhoudpakket voor iedereen

We begrijpen dat elke vof uniek is met eigen behoeften en doelstellingen. Daarom bieden we flexibele pakketten tegen scherpe prijzen, geschikt voor elke vof, ongeacht sector, beroep of omzet.

Gedreven door technologie

Met de invoering van de nieuwe digitale belastingregels, zullen alle vof's online boekhoudsoftware moeten gebruiken. Laat dit je niet afschrikken. Als digitaal boekhoudkantoor zorgt Winstwaker ervoor dat je bedrijf voldoet aan de aankomende regelgeving.

Toegewijde boekhouder

Als je kiest voor Winstwaker, krijg je vanaf het begin een toegewijde boekhouder. Jouw boekhouder zal je bedrijf leren kennen en deskundig financieel advies op maat bieden.

Tax consultation

Complete boekhoudpakketten

Of je nu hulp nodig hebt bij de registratie bij de Belastingdienst, fiscale strategieën wilt bespreken met een expert, of iemand zoekt om je bedrijfsrekeningen te beheren, wij staan voor je klaar.

Onbeperkte ondersteuning

Of je nu vragen hebt over het laten groeien van je bedrijf, advies nodig hebt over de beste diensten voor jouw bedrijfsstructuur of fiscaal efficiënter wilt worden; onze boekhouders staan klaar om te helpen.

Probleemloze opzet

Het starten met Winstwaker voor jouw boekhouding is eenvoudig. We opereren volledig online, zonder de noodzaak voor persoonlijke ontmoetingen of initiële consultatiekosten. We passen onze service aan jouw drukke levensstijl aan.

Verminder je werk

Een vof oprichten betekent veel verantwoordelijkheden opnemen, waaronder het beheren van je zakelijke transacties en boekhouding. Winstwaker kan al je financiële taken overnemen, inclusief het betalen van belasting en sociale verzekeringen.

We groeien met je mee

We zijn gekwalificeerd en ervaren in het werken met vof's van alle groottes. Als je van plan bent om je kleine bedrijf de komende jaren te laten groeien, passen we onze service aan om de hoogste ondersteuning te blijven bieden terwijl je uitbreidt.

Krijg doorlopende expertise met Winstwaker's boekhoudservices voor Vennootschap Onder Firma

Er zijn veel situaties waarin het vof-model de meest logische keuze is. Maar het runnen van een vof kan uitdagend zijn, omdat je een aanzienlijke rol moet spelen in het beheren van de bedrijfsrekeningen.

Bij Winstwaker kunnen we je helpen met elk aspect van de boekhouding en financiën van je vof, van het opzetten van je bedrijf tot het bijhouden van nauwkeurige maandelijkse boekhoudkundige gegevens en het indienen van je jaarrekeningen.

We begrijpen dat zelfs het proces van registratie een uitdaging kan zijn voor nieuwe ondernemers. Als directeur van een vof moet je verantwoordelijk zijn voor het nauwkeurig invoeren van bedrijfsinformatie online. En dit houdt niet op na registratie.

Een vof moet nauwkeurige boekhoudkundige gegevens bijhouden en hun jaarrekeningen op tijd indienen. Eventuele openstaande belastingschulden moeten worden vereffend volgens je jaarlijkse vennootschapsbelastingaangifte.

Bovenop het beheren van je vof-rekeningen, moet je als eigenaar van je kleine bedrijf aan het einde van het financiële jaar je zelfbeoordelingsbelastingaangifte indienen en betalen. Hoeveel belasting je betaalt, hangt af van de jaaromzet van je bedrijf en je focus op belastingefficiëntie.

Daarnaast heb je als directeur van een vof ook andere wettelijke verplichtingen na te leven. Zo moet je de Belastingdienst informeren over wijzigingen in je bedrijf en de regels van je bedrijf volgen, zoals uiteengezet in de statuten.

Dat komt bovenop de dagelijkse verantwoordelijkheden van het runnen van je bedrijf, zoals het inkopen of produceren van voorraad, personeel betalen, jezelf betalen (wat uitdagender is dan je misschien denkt, omdat jij en je bedrijf een aparte juridische entiteit zijn), omgaan met klanten, enzovoort.

Veel directeuren van een vof vinden dat ze niet alle verantwoordelijkheden alleen kunnen beheren. Zelfs als je bedrijf meerdere directeuren heeft en jullie elk een andere taak op je nemen, kan het moeilijk zijn om bij te blijven met je taken. En als je niet getraind bent in de meer uitdagende aspecten van boekhouding, eindig je waarschijnlijk met fouten.

Om boetes van de Belastingdienst te vermijden en meer tijd vrij te maken om zich op andere elementen van hun rol te concentreren, kiezen de meeste directeuren van een vof in Nederland ervoor om hun financiële administratie uit te besteden aan een toegewijde boekhouder.

Een flexibele, betaalbare boekhoudservice Voor Vennootschap onder firma (vof)

Met Winstwaker haal je niet alleen meer tijd uit je dag voor leukere en productievere taken, maar werk je ook samen met experts die jouw vof fiscaal efficiënt beheren. Dit zorgt ervoor dat je alleen belasting betaalt waar nodig.

Onze service is geschikt voor elke vof, groot of klein. Vraag simpelweg een gratis offerte aan hier en laat ons weten wat je nodig hebt. We bieden gegarandeerd een op maat gemaakte oplossing.

Wij nemen de complexiteit van het boekhouden uit handen, zodat jij je kunt focussen op de groei van je bedrijf.

Zorgen over het gebruik van boekhoudsoftware zijn verleden tijd; ons team doet de volledige boekhouding voor je, via het Winstwaker portaal.

Wat we van jou nodig hebben, zijn bewijzen van je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Deze kun je eenvoudig per post of e-mail naar ons versturen, of direct uploaden via het Winstwaker portaal.

Als klant van Winstwaker profiteer je van een complete boekhoudservice, waaronder:

 • Maandelijkse managementrapportages
 • Gedetailleerde boekhouding
 • Opstellen van financiële overzichten
 • Strategisch advies over belastingplanning en -efficiëntie
 • Volledige verzorging van de vennootschapsbelastingaangifte
 • Jaarlijkse belastingaangifte voor ondernemers
 • Loonadministratie
 • Facturatieondersteuning
 • Herinneringen voor belangrijke betalingstermijnen

We bieden een allesomvattende service die de volledige boekhouding van jouw vof dekt, van het indienen van belastingaangiftes tot fiscaal advies, om belastingverplichtingen te minimaliseren.

Voor een gratis offerte van onze complete vof-boekhoudservice, klik hier om vandaag nog te beginnen.

Wat is een Vennootschap onder firma (vof)?

Een Vennootschap onder firma (vof) is een bedrijfsstructuur die door zowel grote als kleine bedrijven wordt gebruikt. Het is een juridische structuur voor een bedrijf waarbij de aansprakelijkheid van elke aandeelhouder beperkt is tot hun individuele investering. Dit staat bekend als beperkte aansprakelijkheid en is een van de grootste verschillen tussen het structureren van jouw bedrijf als een eenmanszaak en een vof.

Een vof moet elk jaar rekeningen en een bevestigingsverklaring indienen bij het Handelsregister, evenals rekeningen en een vennootschapsbelastingaangifte bij de Belastingdienst. Je moet ook nauwkeurige administratie van al je inkomsten en uitgaven bijhouden - zorg ervoor dat het in een door de Belastingdienst goedgekeurd formaat is.

Wie zou moeten handelen via een Vennootschap onder firma?

Er is geen minimumgrootte limiet voor vof, dus veel zelfstandigen, kleinere bedrijven of freelancers kiezen ervoor om via een vof te werken om verschillende redenen.

Werken via een vof kan een nieuw bedrijf de indruk geven gevestigder te zijn dan het is - wat kan helpen bij het winnen van werk in de vroege dagen.

Sommige bedrijven handelen ook alleen met vof, dus opereren via een houdt al je opties open.

Voordelen van een Vennootschap onder firma

Er zijn verschillende voordelen aan het opereren van je kleine onderneming via een vof.

Het eerste is beperkte aansprakelijkheid - als het bedrijf failliet gaat, of iemand juridische stappen tegen je onderneemt, dan is het het bedrijf (niet jij persoonlijk) dat de aansprakelijkheid draagt.

Dan is er belastingefficiëntie. Hoewel niet zo aantrekkelijk als tien jaar geleden, kan opereren via een vof nog steeds mogelijkheden bieden voor een klein bedrijf om meer van je inkomen te behouden.

Het registreren van je bedrijf bij het Handelsregister beschermt juridisch de naam van je bedrijf. Er kan in Nederland maar één bedrijf zijn met elke naam - dus jouw bedrijfsnaam zal uniek zijn voor jou.

Nadelen van een Vennootschap onder firma

De belangrijkste nadelen van het opereren via een vof zijn de extra verantwoordelijkheden die het met zich meebrengt.

Vennootschap onder firma (vof) hebben een reeks extra rapportages te doen voor het Handelsregister en de Belastingdienst, en het grootste deel ervan zou door een boekhouder moeten worden uitgevoerd om kostbare fouten te vermijden.

De accountantskosten voor een vof zijn hoger dan die voor een eenmanszaak om al het extra werk te weerspiegelen. Echter, ze zouden ruimschoots gedekt moeten zijn door de voordelen van het worden van een vof.

FAQs

Wat is vof boekhouding?

Vof boekhouding omvat diverse financiële taken, waaronder het opstellen van jaarrekeningen en het indienen van inkomsten en uitgaven van het bedrijf bij de Kamer van Koophandel om de belastingpositie te beoordelen.

De dagelijkse taken van vof boekhouding zijn onder andere:

 • Documenteren van betalingen gedaan en ontvangen door het bedrijf
 • Verzamelen van bonnen
 • Bijhouden van factuurbetalingen

Om deze informatie voor het einde van het fiscale jaar vast te leggen, is boekhoudsoftware vereist.

Wat doet een boekhouder voor een vof?

Al het bovenstaande, en meer! Verwacht van vof boekhouders dat ze:

 • De financiën van je vof beheren
 • Expert financieel advies geven
 • De bedrijfsuitgaven bijhouden
 • Helpen bij het aanvragen van een zakelijke bankrekening
 • Zorgen dat belasting op tijd wordt betaald
 • Ondersteunen bij btw-registratie
 • Bankafschriften organiseren

Kunnen boekhouders een vof opzetten?

Nee, boekhouders kunnen niet direct een vof voor je opzetten omdat de oprichting van een vof specifieke juridische stappen vereist die door de ondernemers zelf of met behulp van een notaris moeten worden ondernomen. Wel kunnen boekhouders ondersteuning bieden bij het voorbereiden van de benodigde financiële documentatie en advies geven over de fiscale aspecten van het starten van een vof.

Moet je betalen voor een boekhouder voor een vof?

Ja, voor het beheren van de boekhouding van je vof dien je een boekhouder te betalen. Dit kan zijn als een eenmalige betaling voor specifieke diensten of als onderdeel van een maandelijks boekhoudpakket.

Wat is de deadline voor het indienen van mijn btw-aangifte online?

De deadline voor het online indienen van de btw-aangifte en het betalen aan de Belastingdienst is doorgaans één kalendermaand en 7 dagen na het einde van je btw-periode.

Wat als ik een btw-inspectie krijg?

Een groot voordeel van het inhuren van een team van deskundige boekhouders voor je btw-aangifte is dat je erop kunt vertrouwen dat alle cijfers correct zijn. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte btw-inspecties.

Wat gebeurt er als ik me aanmeld voor Winstwaker’s vof boekhoudservice halverwege het jaar?

Als je je halverwege het fiscale jaar bij ons aanmeldt, zullen onze boekhouders waarschijnlijk moeten inhalen om je boekhouding up-to-date te krijgen. Bijvoorbeeld, als je je in juli bij Winstwaker aanmeldt, zal je eerste betaling aan ons vier keer onze maandprijs zijn om de maanden april, mei, juni en juli te dekken. Maar maak je geen zorgen, je kunt je inhaalbetaling verdelen over de eerste drie maanden van je contract als je dat wilt!

Waarom zou ik kiezen voor Winstwaker in plaats van een lokale boekhoudkantoor?

Als je een vof in Nederland hebt, kun je kiezen tussen een traditioneel, lokaal boekhoudkantoor en een online boekhouder voor boekhoudkundige diensten. Uiteindelijk is de keuze aan jou, maar het is het overwegen waard dat sommige lokale bedrijven niet de flexibiliteit bieden die je nodig hebt voor potentiële groei als een nieuwe onderneming.

Je kunt over het algemeen een veel betaalbaarder, flexibeler dienst krijgen van een online boekhouder voor startende bedrijven, zoals Winstwaker. Onze gekwalificeerde boekhouders bieden een volledig online dienst, de meest handige optie voor een drukke ondernemer die geen tijd heeft voor persoonlijke afspraken.

Hoe wordt mijn offerte berekend?

De offerte die je ontvangt, hangt af van hoeveel werk je wilt dat wij namens jou uitvoeren. Bijvoorbeeld, je hebt misschien alleen een boekhouder nodig om je maandelijkse rekeningen te beheren. We bieden echter ook diensten aan zoals btw-aangiftes, extra loonstroken en salarisadministratie. We gebruiken jouw informatie om het gemiddelde aantal boekhoudtransacties per maand te bepalen en berekenen je offerte op basis daarvan.

Ons deskundig financieel advies is gratis, ongeacht hoeveel je elke maand betaalt voor onze dienst. En onze boekhoudtechnici bieden ook een gratis telefoongesprek voordat je je committeert aan onze betaalde dienst.

Als je klaar bent om te starten met Winstwaker's vof boekhoudservice, klik hier om een offerte te krijgen. Het kost niets en duurt minder dan 2 minuten om te genereren.

Klaar om je leven te verbeteren?

Meld u vandaag nog aan bij een van onze gekwalificeerde Nederlandse boekhouders.

Wil je overstappen naar zorgeloos boekhouden?