Specialist voor Horeca & Toerisme

Boekhoudexpert voorLunchroom eigenaar

Specialistische boekhouding en financieel advies voor de horeca & toerisme sector. Wij begrijpen de seizoensgebonden uitdagingen, personeelszaken en voorraadbeheervraagstukken van uw onderneming.

Onze diensten voor horeca & toerisme

Financiële dienstverlening specifiek voor de horeca & toerisme sector

Volledige horeca-administratie

Van kasadministratie en voorraadverwerking tot BTW-aangiftes en jaarrekeningen

Personeelsadministratie

Loonadministratie, werktijdenregistratie en seizoensgebonden contracten

Horeca-specifiek advies

Advies over BTW-tarieven, fooienbeleid, HACCP-eisen en meer

Kassasysteem-integratie

Automatische verwerking van kassabonnen en afrekeningen in uw boekhouding

Waarom kiezen voor Winstwaker?

Voordelen van onze specialistische horeca-boekhouding

Branche expertise

Specialistische kennis van de Horeca & Toerisme sector

Digitale tools

24/7 inzicht in uw cijfers via onze app

Persoonlijk contact

Vast aanspreekpunt voor al uw vragen

Vaste tarieven

Transparante prijzen zonder verrassingen

Veelgestelde vragen

Antwoorden op uw vragen over boekhouding voor Lunchroom eigenaar

Hoe ga ik om met wisselende voorraden in mijn horeca-administratie?

Voorraadwisselingen zijn kenmerkend voor de horeca. Wij helpen met effectieve voorraadregistratie, implementeren digitale tools voor voorraadbeheer en adviseren over optimale inkoopstrategieën om verspilling tegen te gaan en winstgevendheid te verhogen.

Wat zijn de specifieke btw-regels voor de horeca?

In de horeca heeft u te maken met verschillende BTW-tarieven: 9% voor voedsel en non-alcoholische dranken, 21% voor alcoholische dranken en diensten zoals catering. Wij zorgen voor een correcte BTW-administratie en helpen u maximaal gebruik te maken van aftrekmogelijkheden.

Hoe verwerk ik fooien in mijn administratie?

Fooien kunnen op verschillende manieren worden verwerkt, afhankelijk van uw beleid. Wij adviseren over fiscaal voordelige oplossingen en zorgen voor een correcte administratieve en fiscale verwerking, of u nu werkt met een fooienpot of individuele toerekening.

Hoe kan ik als horecaondernemer mijn inkomstenbelasting optimaliseren?

Als horecaondernemer kunt u gebruik maken van specifieke fiscale regelingen zoals de KOR voor kleinere ondernemers, specifieke aftrekposten voor voorraad, energie-investeringsaftrek voor duurzame apparatuur, en meer. Wij zorgen voor een optimale fiscale planning.

Gerelateerde beroepen

Bekijk ook onze diensten voor andere beroepen in de Horeca & Toerisme sector

Klaar om uw horeca-administratie uit te besteden?Wij helpen u graag verder zodat u zich kunt focussen op uw gasten en bedrijf.