Verminder je werklast met beheerde boekhouding van deskundige boekhouders

Meld je aan voor Winstwakers Boekhoudservices en geef je financiële administratie over aan een toegewijde boekhouder.

Ondernemers besteden gemiddeld 10 uur per maand aan hun eigen boekhouding. Dat is een grote hoeveelheid tijd die elke maand verspild wordt, terwijl je ook iets zou kunnen doen waar je van geniet.

We kunnen je helpen die kostbare tijd vrij te maken!  

Geef toe, proberen je eigen boekhouding 24/7 op orde te houden terwijl je probeert een succesvol bedrijf te runnen, is een gedoe waar je zonder kunt.

Toonaangevende boekhoudservice

Onze boekhouders gebruiken het Winstwaker portaal voor het beheren van jouw boekhouding, waardoor alles digitaal en gestroomlijnd verloopt. Dit maakt het gemakkelijker voor ons om jouw gegevens tijdig en efficiënt bij de belastingdienst in te dienen.

Jouw persoonlijke boekhouder

Als je kiest voor Winstwaker Boekhoudservices, krijg je een persoonlijke boekhouder toegewezen die jouw boekhouding van begin tot eind beheert.

Jouw boekhouder leert jouw bedrijf kennen en biedt op maat gemaakt advies om te groeien of efficiënter uit te geven.

Facturatie, vereenvoudigd

Wil je jouw facturatieproces vereenvoudigen? Met de maandelijkse boekhoudservice van Winstwaker heb je toegang tot factuursjablonen om je klantenbetalingen beter te beheren.

Verstuur betalingsherinneringen met een druk op de knop en zie in één oogopslag welke betalingen zijn voldaan en welke nog openstaan.

Gestroomlijnde boekhouding

Met de Boekhoudservices van Winstwaker kun je afscheid nemen van de stapels aankoopfacturen en bonnetjes. Scan je bonnen direct in via het Winstwaker portaal of stuur ze maandelijks naar je boekhouder.

Eenmaal online, worden je bonnen geordend in virtuele maandelijkse mappen.

BTW en belastingen, geregeld

De periode voor BTW en belastingen is voor veel bedrijven een van de meest gevreesde momenten van het financiële jaar. Bij Winstwaker nemen we alle stress en moeite van het indienen van je belastingen en BTW-aangiftes weg. We zorgen ervoor dat je administratie up-to-date, nauwkeurig en in overeenstemming met wettelijke richtlijnen is en dienen je informatie zo vroeg mogelijk in.

Belastingconsultatie

Beheerde salarisadministratie

Jouw persoonlijke boekhouder kan veel meer dan alleen je boekhouding beheren. Een van onze meest populaire diensten ondersteunt ondernemers bij het beheren van hun salarisadministratie. Onze oplossingen voor salarisadministratie voorkomen frustratie bij medewerkers door vertragingen en fouten in loonstroken en zorgen ervoor dat iedereen op tijd betaald krijgt.

Hoe te slagen als bedrijf tijdens een recessie

Boekhoudservice van Winstwaker voor bedrijven

Of je nu een pas opgericht bedrijf bent of een bv die al enkele decennia actief is, één ding kun je waarschijnlijk met zekerheid zeggen: zelf de boekhouding van je bedrijf doen, is een aanzienlijk ongemak.

Je boekhouding en administratie beheren is een balanceeract, vooral voor bedrijfseigenaren die het al druk genoeg hebben. Het kan lastig zijn tijd te vinden om je rekeningen en administratie bij te werken als je de hele dag direct bezig bent met je klanten.

Veel bedrijven lopen achter met hun boekhoudkundige verantwoordelijkheden omdat er simpelweg niet genoeg uren in de dag zijn om alles gedaan te krijgen. Na een drukke dag is het begrijpelijk als je 's avonds thuis gewoon wilt uitrusten, in plaats van jezelf te verliezen in een berg bonnen, rekeningen en facturen.

Gelukkig is het niet langer nodig om zelf de boekhouding van je bedrijf te doen. Steeds meer bedrijfseigenaren kiezen ervoor om hun boekhoudkundige taken uit te besteden aan professionele boekhouders.

Als je kiest voor online boekhouding bij Winstwaker, kun je erop vertrouwen dat je rekeningen, belasting, BTW-aangiften en zelfs de salarisadministratie achter de schermen worden beheerd door onze deskundige boekhouders.

Bewaar gewoon de bonnetjes van je transacties en stuur ons aan het einde van elke maand wat we nodig hebben. Jouw boekhouder neemt de tijdrovende taken voor zijn rekening, organiseert je financiën en geeft je meer vrije uren op de dag om je te concentreren op het werk dat je leuk vindt.

Met jouw eigen boekhouder die je administratie op orde houdt, heb je geen doorlopende geldbeheertaken meer om je zorgen over te maken. En als de belastingtijd aanbreekt, hoef je geen uren te besteden aan het handmatig invoeren van je gegevens bij de Belastingdienst of Kamer van Koophandel. In plaats daarvan doet een van onze boekhoudkundige experts dat voor je.

We weten dat boekhouden overweldigend kan zijn, en we zijn hier om je vragen te beantwoorden, advies te geven en voor je belangrijkste boekhoudkundige gebieden te zorgen. We bieden op maat gemaakte rapporten om je te helpen de uitgavenefficiëntie te verbeteren en de dagelijkse kosten van het runnen van een bedrijf te verlagen.

Of je nu je bedrijf wilt laten groeien, je transacties wilt stroomlijnen of belastingefficiënter wilt worden, onze boekhoudservice kan je helpen je bedrijfsdoelen te bereiken.

 

Hoe onze beheerde boekhoudservice werkt

Onze beheerde boekhoudservice is ontworpen om het harde werk en de moeite van jou over te nemen. We weten dat bedrijven hun boekhouding uitbesteden aan een professionele expert om zelf zo min mogelijk financiële administratie te doen.

Dit gebeurt er wanneer je je aanmeldt voor onze beheerde boekhoudservices:

 • Stuur ons je bonnen, rekeningen en facturen via e-mail of via het Winstwaker portaal; scan je documenten om ze direct aan je virtuele mappen toe te voegen of mail ze naar je boekhouder.
 • Jouw boekhouder neemt de boekhoudkundige beheersdiensten over zodra ze jouw informatie ontvangen hebben. Onze boekhouders beheren je rekeningen, documenteren je uitgaven en zorgen voor andere gevraagde financiële verantwoordelijkheden, zoals de salarisadministratie.
 • Aan het einde van elke maand ontvang je een bericht van je boekhouder met details over je rekeningen en op maat gemaakt advies om je financiële doelen te bereiken.
 • Wanneer het belastingseizoen aanbreekt, dienen we je aangiftes in met onze bekroonde software en versturen deze naar de Belastingdienst.

Veelgestelde vragen over onze beheerde boekhoudservices

Hoe weet ik of ik geschikt ben voor de boekhoudservices van Winstwaker?

Het team van Winstwaker biedt boekhoudoplossingen aan een breed scala van klanten, van bv's tot zelfstandige professionals en start-ups. Er is dus een goede kans dat onze boekhoud- en accountancydiensten geschikt zijn voor jou. We zijn trots op onze flexibele aanpak die aan verschillende bedrijfsbehoeften voldoet. Als je het niet zeker weet, kun je ons bellen en met een teamlid over je vereisten praten. We helpen je graag.

Krijg ik een vaste boekhouder?

Ja. We wijzen een enkele boekhoudkundige expert toe om aan je boekhouding te werken wanneer je met ons start. Onze boekhouders werken van begin tot eind met dezelfde set klanten om te zorgen dat ze de meest op maat gemaakte dienstverlening aan elk individu kunnen bieden.

Hoeveel verantwoordelijkheid nemen jullie?

We kunnen alles doen wat je van ons vraagt, zolang het gerelateerd is aan boekhouding en accountancy. We regelen de belastingen en BTW voor onze klanten, organiseren hun transacties en communiceren namens hen met de Belastingdienst. We zorgen dat je aan de wettelijke vereisten voldoet en houden je op de hoogte met updates en handige hulpmiddelen. Als we extra informatie van je nodig hebben, nemen we zo snel mogelijk contact op.

Waarvoor gaan mijn maandelijkse betalingen?

Je betalingen zijn voor onze maand-tot-maand boekhoud- en accountancydiensten. Elke betaling draagt ook bij aan je jaarlijkse wettelijke vereisten en belastingaangiften, evenals de salarisadministratie, BTW en wat je ook hebt gekozen in je directe offerte. We verrassen je niet met onverwachte betalingen nadat je akkoord bent gegaan met een vaste maandelijkse prijs voor onze dienst.

Welke details hebben jullie van mij nodig?

Als je met ons samenwerkt, hebben onze accountants de volgende details van je nodig:

 • Je volledige naam en identificatie (rijbewijs of paspoort)
 • Je geboortedatum
 • Je huidige adres en bewijs dat je daar woont
 • Je mobiele en/of vaste telefoonnummer
 • Je BSN (Burgerservicenummer)
 • De naam en het nummer van je bedrijf
 • Je btw-nummer
 • Documentatie van je vorige belastingaangifte

Zorg ervoor dat de informatie die je verstrekt nauwkeurig is, want dit vereenvoudigt het aanmeldingsproces voor iedereen. Je hoeft ons misschien niet al deze details te verstrekken - het hangt af van de specifieke accountancydiensten waarvoor je kiest. We bieden meer informatie over wat we nodig hebben wanneer we contact met je opnemen.

Is er een minimale contractperiode?

Nee. Je bent niet gebonden aan het gebruik van onze accountancydiensten voor een bepaalde periode nadat je je hebt aangemeld. Betaal gewoon je vaste maandelijkse vergoeding en onze accountants zullen je van dienst zijn voor zoveel maanden of jaren als je nodig hebt.

Wat gebeurt er als ik me halverwege het financiële jaar aanmeld voor jullie boekhoudservices?

Als je je halverwege het financiële jaar aanmeldt voor onze boekhoudservices, moet je boekhouder zich updaten met de administratie en transacties die je bedrijf al heeft gemaakt in het eerste deel van het jaar.

Klanten wiens financiële jaar bijvoorbeeld in april begint en die zich in juli bij Winstwaker aanmelden, worden vier maandelijkse kosten in rekening gebracht om april, mei, juni en juli te dekken. Als je deze betalingen liever niet ineens doet, is er de optie om ze over drie maanden te spreiden.

Zodra je boekhouder bij is, hoef je alleen nog maar een vaste maandelijkse vergoeding te betalen. Als je wilt dat we je jaarrekening en belastingaangiften afronden, vragen we dat je minstens een jaar klant bij Winstwaker bent geweest of het equivalent van 12 maandelijkse betalingen hebt gedaan.

Is het essentieel om een boekhouder in te huren voor mijn boekhoudtaken?

Nee - maar het kan je veel tijd besparen. Het gebruik van onze boekhouders voorkomt ook dat je fouten maakt bij het indienen van je belastingen - of dat je helemaal vergeet je inkomen aan te geven. De Belastingdienst kan je een boete opleggen als je je boekhoudrecords niet tijdig en nauwkeurig bijwerkt. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor hun boekhouding uit te besteden aan professionals - om het risico op een hoge boete te vermijden.

Hoe begin ik?

Als je klaar bent om het team van Winstwaker de controle over je boekhouding en accountancyverantwoordelijkheden te laten nemen, vul dan je gegevens in hier om direct online een gratis offerte te ontvangen - geen telefoontje nodig. Als je blij bent om verder te gaan, neemt een lid van ons team contact met je op om over je wensen te praten. Je ontvangt alle informatie en middelen die je nodig hebt, inclusief een kostenoverzicht voordat je begint.

Verspil je tijd en middelen niet aan het verwerken van transactie na transactie voor je bedrijf. Vereenvoudig je geldbeheer en laat ons je boekhouding namens jou beheren.

Wat is boekhouden?

Boekhouden is het proces waarbij een bedrijf al zijn financiële transacties registreert in een vastgestelde vorm. Vroeger werd dit gedaan met een grootboek, maar tegenwoordig gebeurt dit vaker met spreadsheets of via het Winstwaker portaal.

Boekhouden is niet zo eenvoudig als alleen het opsommen van alle inkomsten en uitgaven van je bedrijf gedurende het jaar.

De vaardigheid in boekhouden voor een klein bedrijf is om te weten tot welke uitgaven- of inkomstencategorie elke transactie behoort, hoe je de andere kant van de transactie moet verantwoorden (iets dat dubbele boekhouding wordt genoemd) en correct omgaan met zaken als BTW en loonverplichtingen.

Als dit geen zaken zijn waar je ervaring of expertise in hebt, dan is het verstandig een expert in te schakelen om kostbare fouten te voorkomen.

Je bankrekening verifiëren

Boekhouden moet ook het proces omvatten van het verifiëren van je zakelijke bankrekening. Dit is vooral belangrijk voor bv's die wettelijk verplicht zijn een zakelijke bankrekening op naam van het bedrijf te hebben.

Een bankverificatie stemt elke boeking die je hebt gemaakt in het boekhoudkundig grootboek, af tegen de overeenkomstige boeking zoals die binnenkomt of uitgaat van de bankrekening.

Posten die nog niet door de bankrekening zijn gegaan, worden geclassificeerd als debiteuren en crediteuren.

Onze deskundige accountants verifiëren dagelijks bankrekeningen en weten precies waar ze op moeten letten en hoe ze ermee om moeten gaan. Maar voor een klein bedrijf kan deze taak tijdrovend en overweldigend zijn.

Boekhoudsoftware

Veel kleine bedrijven gebruiken boekhoudsoftware om hen te helpen met hun boekhouding. Software is fantastisch als je de regels van dubbele boekhouding kent. Maar als je dat niet doet (wat bij de meeste bedrijfseigenaren het geval is!), kan het je boekhouding in de war brengen.

Een groot deel van de kosten die klanten betalen aan een traditionele boekhouder is voor de tijd die ze besteden aan het ontrafelen van de boekingen in de boekhoudsoftware van hun klanten. Daarom doen we bij Winstwaker alle boekhouding voor onze klanten. Dit geeft hen meer tijd om te doen waar ze van houden en bespaart op de lange termijn kosten.

Facturen versturen

Het enige deel van de boekhouding dat we bedrijfseigenaren aanraden zelf te doen, is het opstellen en versturen van hun verkoopfacturen en het innen van betalingen bij hun klanten. Niemand kent jouw bedrijf zo goed als jij, dus het is goed bestede tijd om ervoor te zorgen dat je je facturen verstuurt en op tijd betaald krijgt.

Met de Winstwaker App kun je facturen opstellen, herinneringen versturen en facturen als betaald markeren, alles vanaf je desktop, tablet of smartphone. Of je kunt een systeem naar keuze gebruiken en ons een kopie geven.

We willen dat je op tijd betaald krijgt, niet dat je je tijd besteedt aan je boekhouding!

Laten we praten over zorgeloze boekhouding & belasting

Maak vandaag nog een belafspraak met ons, we zullen je door onze abonnementsservice voor boekhouding en belastingen leiden en hoe eenvoudig het is om een zorgeloos leven te leiden op het gebied van boekhouding, belastingen en financiën. Wij doen de cijfers, zodat jij dat niet hoeft te doen!

Wil je overstappen naar zorgeloos boekhouden?